З Днем Конституції України!

Конституції України – 28 років!

Але її підґрунтя було закладено вже давно, не одне століття тому. Наша історія та ідентифікація, прагнення бути вільними на власній землі, поважати права й свободи інших, сприймати життя як найвищу цінність – це все затверджено в статтях Основного Закону нашої держави. Можливо, тому міжнародне співтовариство визнало Конституцію України однією із найдемократичніших у світі.

І сьогодні, відстоюючи свою країну, її суверенність, цілісність, незалежність, державну мову, ми вкотре звертаємося до визнаного світом Документа, щоб наголосити: ми знаємо ціну свободи!

 

Зустріч із партнерами з UJP Praha a.s.

18 червня 2024 року у Празі відбулися робочі зустрічі керівництва ДП «УДВП ІЗОТОП» із представниками чеської компанії UJP Praha a.s., яка є нашим партнером протягом вже багатьох років. Ми співпрацюємо у сфері постачання радіоактивних джерел для медичних установ України, а також спеціальних пакувальних комплектів, які використовуються під час реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги для перевезення та зберігання радіоактивних матеріалів.

Під час зустрічей обговорили плани щодо розширення співробітництва, реалізації нових спільних ініціатив, зокрема, напрацювання проєкту меморандуму про співпрацю та партнерство.

Робочі зустрічі під егідою ORS

Представники ДП «УДВП ІЗОТОП» у складі офіційної делегації України взяли участь у проєктних зустрічах під егідою Управління радіологічної безпеки Міністерства енергетики США / Національної адміністрації з ядерної безпеки (ORS), які проходили з 18 по 21 червня 2024 року у м. Прага (Чеська Республіка).

Під час робочих нарад був наданий звіт про реалізацію поточних проєктів щодо безпеки перевезень небезпечних вантажів, модернізації фізичного захисту та вилучення відпрацьованих джерел іонізуючого випромінювання. Також на порядку денному було обговорення  і висунення пропозицій щодо реалізації нових проєктів та ініціатив.

До складу української делегації також увійшли представники Держатомрегулювання України (ДІЯРУ) та підприємств структури Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ).

 

Працівники ДП «УДВП ІЗОТОП» стали донорами крові

Напередодні Всесвітнього дня донора крові, 13 червня, колектив ДП «УДВП ІЗОТОП» долучився до збору крові в  Національному інституті раку. У такий спосіб ми підтримали захід, який має на меті допомогти онкохворим діткам та дорослим, а також військовослужбовцям.

Як зазначають у Національному інституті раку, переливання крові – єдиний дієвий спосіб покращити стан онкопацієнта, у якого через хворобу та внаслідок хімієтерапії знижуються до критичного рівня показники гемоглобіну, еритроцитів і тромбоцитів.

Якщо ви не маєте протипоказань для донорства крові, долучайтеся! Це може врятувати чиєсь життя!