З Днем Соборності України!

Україна соборна, неподільна й непохитна! Такою була, є і буде!

Наше підприємство працює із промисловими об’єктами й медичними установами на всій території нашої держави: від заходу до сходу, від півночі до півдня. І нам болить, що частина наших земель під тимчасовою окупацією, тому що ми сприймаємо Україну цілісною і неділимою. Ми віримо, що скоро зможемо відновити нашу діяльність у вже деокупованих регіонах.

Соборність – вона не в гучних словах, а в нашій єдності, у наших діях і вчинках!

 

ДП «УДВП ІЗОТОП» – Компанія року 2023

ДП «УДВП ІЗОТОП» отримало звання Компанія року 2023 у Реєстрі кращих постачальників товарів та послуг Всеукраїнського галузево-аналітичного центру. Мова йде про такі напрямки як розвиток економіки регіону, здобуття права першості в галузі та відмінна динаміка розвитку.

Підприємство розпочало свою історію ще у 1962 році. З моменту заснування неодноразово змінювався правовий статус підприємства, проте незмінною залишалася назва «Ізотоп» та головні принципи роботи: якісь та безпека.

ДП «УДВП ІЗОТОП» – це спеціалізоване підприємство з постачання радіоізотопної продукції, обладнання, в якому вона використовується, та підтримки технологічних процесів, що базуються на використанні іонізуючого випромінювання. Підприємство забезпечує супровід поводження з радіоактивними матеріалами на всіх етапах їх життєвого циклу і є ключовим у цій сфері на території України.

Серед споживачів продукції та послуг ДП «УДВП ІЗОТОП» – підприємства, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, підприємства критичної інфраструктури, заклади охорони здоров’я та інші.

«Наше підприємство – надійний партнер як для українських, так і для міжнародних компаній. У нас 60-річний досвід у сфері поводження із радіоактивними матеріалами. Ми напрацювали власні ресурси, щоб якісно, вчасно та безпечно виконувати задачі будь-якої складності. Маємо всі необхідні ліцензії та дозволи, а наш персонал постійно підвищує свою кваліфікацію. У нашій роботі точність та фаховість – обов’язкові, адже працюємо з небезпечними речовинами. Зараз, в умовах воєнного стану, ставимо за мету забезпечувати стабільну роботу «Ізотопу», а після завершення війни в країні та відновлення авіасполучення прагнемо до швидкого масштабування та виходу як мінімум на потужності, які були до 2022 року», – розповідає директор ДП «УДВП Ізотоп» Володимир КАЛАЧИК.

Основні напрямки діяльності підприємства:

  • постачання та реалізація радіофармацевтичних та радіоімунологічних препаратів для діагностики та лікування онкозахворювань та проведення наукових досліджень у медицині та біології;
  • постачання всіх видів джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ) медичного (променева терапія) та промислового призначення;
  • постачання відкритих та закритих ДІВ для лабораторних та наукових досліджень;
  • надання послуг з перезарядки, монтажу й демонтажу всіх видів радіоізотопного обладнання медичного, промислового та іншого призначення;
  • транспортування (імпорт, експорт, транзит) небезпечних вантажів 7 класу;
  • здійснення усіх видів поводження з ДІВ;
  • реєстрація ДІВ у Державному регістрі ДІВ та доз опромінення – єдиній державній системі обліку і контролю джерел іонізуючого випромінювання та індивідуальних доз опромінення, що знаходяться в Україні, функціонування якої забезпечує один із структурних підрозділів ДП «УДВП ІЗОТОП».

Для безпечного і якісного поводження із радіоактивними матеріалами існує спеціально обладнана власна інфраструктура підприємства:

  • виробнича база, віддалена від житлових забудов;
  • склад зі сховищами траншейного типу для тимчасового зберігання радіоактивних матеріалів та ДІВ;
  • автопарк транспортних засобів, спеціально оснащених відповідно до вимог радіаційної безпеки і які відповідають вимогам встановленим для перевезення вантажів 7 класу небезпеки;
  • та інше обладнання.

ДП «УДВП ІЗОТОП» є ключовим партнером (виконавцем) та реципієнтом проєктів міжнародної технічної допомоги Уряду США через Міністерство енергетики США «Покращення збереженості відпрацьованих ДІВ в Україні», «Покращення збереженості ДІВ, які використовуються в Україні», а також співпрацює із МАГАТЕ щодо забезпечення найвищих стандартів у  ядерній та радіаційній безпеці, покращення фізичного захисту на підприємстві.

«Пріоритети на майбутнє вибудовуються, враховуючи час і обставини, в яких зараз живе країна. Так, однією зі стратегічних цілей постає вилучення ДІВ на об’єктах деокупованих територій та прифронтових регіонах у рамках державних програм та міжнародних проєктів.

Разом з тим, продовжуємо й надалі підтримувати та розвивати медичний, науковий та промисловий напрямки діяльності, постійно вдосконалюючись і модернізуючи власну інфраструктуру. Особливе соціальне значення для нас має розширення асортименту і забезпечення безперебійного постачання радіофармпрепаратів для лікування та діагностики онкологічних захворювань.  

Звісно, ставимо перед собою мету збільшення дохідної частини підприємства, збільшення кількості робочих місць, модернізацію матеріально-технічної бази, започаткування власного виробництва радіофармпрепаратів і запровадження інших додаткових видів діяльності», – зазначає Володимир КАЛАЧИК.

Керівництво ФДМУ відвідало ДП «УДВП ІЗОТОП»

16 січня 2024 року ДП «УДВП ІЗОТОП» із робочим візитом відвідав Голова Фонду держмайна України Віталій КОВАЛЬ. Під час зустрічі обговорили поточні питання і стратегічні плани, а також ознайомилися із роботою виробничого комплексу.

Керівництво Фонду підкреслило, що ДП «УДВП ІЗОТОП» – це стратегічне підприємство, аналогів якому в Україні немає.

За словами Віталія КОВАЛЯ, завдання ФДМУ – щоб будь-яке підприємство було прибутковим: «Керівництво «Ізотопу» теж зацікавлене в розширенні клієнтської бази і збільшенні дохідності. Приємно, що вони не сидять на місці, а думають про диверсифікацію підприємства. Зокрема, мова йде про плани власного виробництва радіофармпрепаратів, чого в Україні ще немає. Фонд держмайна підтримує цю ініціативу».

Директор ДП «УДВП ІЗОТОП»  Володимир КАЛАЧИК пояснює: «Ми розуміємо, куди слід рухатися. Один із напрямків – власне виробництво радіофармпрепаратів для діагностики та лікування онкологічних захворювань. Вважаю, що це особливо важливий напрямок, який несе соціальну функцію і є перспективним для країни як з погляду розвитку ядерної медицини, так і щодо наповнення державного бюджету».

Також Володимир КАЛАЧИК висловив сподівання, що за такої підтримки будуть досягнуті бажані результати для підприємства і України в цілому.