Керівництво ФДМУ відвідало ДП «УДВП ІЗОТОП»

16 січня 2024 року ДП «УДВП ІЗОТОП» із робочим візитом відвідав Голова Фонду держмайна України Віталій КОВАЛЬ. Під час зустрічі обговорили поточні питання і стратегічні плани, а також ознайомилися із роботою виробничого комплексу.

Керівництво Фонду підкреслило, що ДП «УДВП ІЗОТОП» – це стратегічне підприємство, аналогів якому в Україні немає.

За словами Віталія КОВАЛЯ, завдання ФДМУ – щоб будь-яке підприємство було прибутковим: «Керівництво «Ізотопу» теж зацікавлене в розширенні клієнтської бази і збільшенні дохідності. Приємно, що вони не сидять на місці, а думають про диверсифікацію підприємства. Зокрема, мова йде про плани власного виробництва радіофармпрепаратів, чого в Україні ще немає. Фонд держмайна підтримує цю ініціативу».

Директор ДП «УДВП ІЗОТОП»  Володимир КАЛАЧИК пояснює: «Ми розуміємо, куди слід рухатися. Один із напрямків – власне виробництво радіофармпрепаратів для діагностики та лікування онкологічних захворювань. Вважаю, що це особливо важливий напрямок, який несе соціальну функцію і є перспективним для країни як з погляду розвитку ядерної медицини, так і щодо наповнення державного бюджету».

Також Володимир КАЛАЧИК висловив сподівання, що за такої підтримки будуть досягнуті бажані результати для підприємства і України в цілому.