ДП «УДВП ІЗОТОП» взяло участь у заходах американських партнерів

Керівництво ДП «УДВП ІЗОТОП» у складі делегації України, очолюваної Держатомрегулювання України, взяло участь у заходах координаційної наради керівного комітету зацікавлених сторін для ведення офіційних переговорів з представниками Міністерства енергетики США.

Під час основної та низки робочих зустрічей було прозвітовано та обговорено виконання проєктів міжнародної технічної допомоги з покращення збереженості джерел іонізуючого випромінювання (ДІВ), безпеки транспортних перевезень і зберігання радіоактивних матеріалів, покращення систем фізичного захисту та вилучення відпрацьованих ДІВ з медичних і промислових установ України.

Були також озвучені плани щодо нових проєктів, тренінгів щодо підвищення компетентності персоналу ДП «УДВП ІЗОТОП» та подальшої плідної співпраці з американськими партнерами з метою підвищення ядерної та радіаційної безпеки.

Міністерство енергетики США підкреслило, що ДП «УДВП ІЗОТОП» є ключовим партнером Управління радіологічної безпеки Міністерства енергетики США / Національної адміністрації з ядерної безпеки (ORS) у багатьох міжнародних проєктах, які реалізовуються під егідою Уряду США.