Фахівці ДП “УДВП ІЗОТОП” взяли участь у VI Міжнародній науково-технічній конференції «Перспективи впровадження інновацій у атомну енергетику»

26-27 вересня 2024 року ДП «УДВП ІЗОТОП» взяло участь у VI Міжнародній науково-технічній конференції «Перспективи впровадження інновацій у атомну енергетику», що проходила у Києві у Великому конференцзалі Національної академії наук України.

Пленарне засідання конференції відкрили Президент Українського ядерного товариства Володимир Холоша, перший заступник Міністра енергетики України Юрій Шейко, академік НАН України, директор ІПБ АЕС НАН України Анатолій Носовський та один із засновників конференції начальник блока Хмельницкої АЕС Олександр Хомич.

Від ДП «УДВП ІЗОТОП» взяли участь 1-й заступник директора Сергій Грінченко, заступник директора з комерційних питань Оксана Король, радник директора з науково-технічних питань професор Ігор Каденко. З доповіддю і презентацією на тему: «Інновації як стратегія розвитку» від підприємства виступила Оксана Король, яка звернула увагу аудиторії на необхідні та суспільно значимі напрямки роботи наукової частини атомно-енергетичного сектору, що сприятимуть підвищенню незалежності держави в такому чутливому сегменті, як забезпечення радіоактивними лікарськими засобами онкологічних хворих України і поділилася планами ДП «УДВП Ізотоп», щодо започаткування на базі підприємства власного виробництва радіофармацевтичних препаратів.

Задачею забезпечення медицини радіоактивними ізотопами опікуються на державному рівні всі провідні країни світу. Так у лютому 2021 року Єврокомісією був прийнятий Стратегічний план із застосування іонізуючого випромінювання в медицині (SAMIRA), який є внеском енергетичного сектору в Європейський план боротьби з раком і відповіддю на висновок Ради ЄС від 24 травня 2019 року щодо неенергетичних ядерних і радіологічних технологій і застосувань.

ДП «УДВП ІЗОТОП» завжди рухається у ногу з часом і використовує інноваційні підходи в своїй діяльності. Ставимо цілі – діємо зараз!