ДП «УДВП ІЗОТОП» провело робочі зустрічі з фахівцями «GRS» Німеччина.

Представники ДП «УДВП Ізотоп» на запрошення Товариства з безпеки установок і реакторів Німеччини (GRS) провели робочі зустрічі та взяли участь у міжнародному семінарі «Безпечне поводження з радіоактивними відходами та радіоактивними джерелами у країнах Східної Європи та Центральної Азії», який відбувався 17-19 вересня 2024 року у м. Берлін. Захід проводився за підтримки Федерального міністерства довкілля, охорони природи, ядерної безпеки та захисту прав споживачів Німеччини (BMUV), Міністерства закордонних справ Німеччини та Федерального управління з радіаційного захисту (BfS).

У своїй презентації спеціалісти ДП «УДВП ІЗОТОП» представили досвід підприємства щодо поводження з джерелами іонізуючого випромінювання, у тому числі в рамках реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги, які фінансувалися Федеральним Урядом Німеччини через GRS.
Були намічені та обговорені плани на подальше співробітництво і реалізацію спільних проєктів.

Серед учасників семінару були присутні представники регулюючих органів та організацій, які працюють з радіоактивними матеріалами, з Німеччини, України, Вірменії, Грузії, Казахстану, Узбекистану, Киргизстану і Таджикистану.
Представники ДП «УДВП Ізотоп» активно брали участь в обговореннях, вивчали міжнародний досвід і обмінювалися практичними знаннями з зарубіжними партнерами.

Це важливий захід, який посилює міжнародну співпрацю в умовах військового стану, є запорукою підтримки України у сфері поводження з джерелами іонізуючого випромінювання, іншими радіоактивними матеріалами і обладнанням.